Her bor vi

Marie Jørgensens Skole ligger lige midt i Odense – tre minutters gang fra banegården og med Kongens Have som vores ‘baghave’.

Privatskolen råder over 6 velholdte bygninger med rigtig gode undervisningsfaciliteter. Indskoling, mellemtrin og udskoling har hver deres bygning, og klasserne er fordelt rundt om i bygningerne, hvor det giver bedst mening. Hver bygning har sit eget navn – det er med til at gøre det hjemligt og overskueligt.

SKT. HANS

“Skt. Hans” er vores hovedbygning med facaden ud mod Skt. Hans Kirke. Indtil 1969 fungerede bygningen som vores pigeskole og rummer i dag 8.-10. klasse, administration, støttecenter, skolebibliotek og en række gode faglokaler til musik, madkundskab, billedkunst, naturfag, håndværk & design.

ATRIUM

“Atrium” er en af vores nyeste bygninger, som forbinder den gamle pigeskole (Sct. Hans) og den gamle drengeskole (Nyenstad). Atrium har et fantastisk lysindfald med sine store glasfacader, og rummet er udsmykket af den fynske kunstner Harvey Martin. Her har vi et fantastisk rum til morgensang, foredrag og fællessamlinger.

NYENSTAD

“Nyenstad” er en af vores ældste bygninger, hvor den gamle drengeskole havde hjemme indtil 1969. Her har 4.-6. klasse nogle hyggelige og rummelige dobbeltlokaler, og i kælderen har vi gode faciliteter til faget håndværk & design. Det er også i “Nyenstad”, vores førskole og klub for 4. klasse holder til.

HJØRNEHUSET

“Hjørnehuset” er vores nyeste bygning fra 2017. Her har 0.-3. klasse nogle rigtig gode klasselokaler og et multirum, hvor vi er ved at indrette et helt nyt makerspace. Hjørnehuset har legeplads på taget, og der er direkte adgang til idrætshallen via den store garderobe i kælderen.

IDRÆTSHAL OG SFO

Vores idrætshal/SFO-bygning fra 1998 har aldrig fået et navn. I den ene ende har vi vores egen hal, som vi bruger til idrætsundervisning og i forbindelse med vores store fællesarrangementer. I den anden ende har vi klasselokaler til 0. og 1. kl., mens SFO’en råder over hele tagetagen.

ÆSKEN

“Æsken” er vores mindste bygning, opført som en tilbygning til idrætshallen i 2017. Her har vores 7. klasser deres helt egen hyggelige hule med to gode undervisningslokaler.

GODE LEGEPLADSER OG KONGENS HAVE

______________________

Udendørs har vi to fine legepladser for de små klasser. Den lille skolegård er indrettet med legetårn, legehuse og sandkasse til de yngste, mens den store skolegård og legepladsen på toppen af “Hjørnehuset” mere appellerer til de lidt ældre elever med boldbaner, borde/bænke og store klatrestativer.

De ældste elever fra 5.-10. klasse bruger Kongens Have på den anden side af muren til både frikvarterer (med gårdvagt) og en række undervisningsaktiviteter.